SoftWheel tasaa niin rullatuolien kuin polkupyörienkin matkantekoa

Moni sanoo, että pyörää ei kannata keksiä uudelleen, mutta se ei estänyt SoftWheel:n takana olevaa tiimiä yrittämästä. Tuloksena syntyi pyörä, joka ottaa iskuja vastaan paremmin kuin sen perinteinen versio ja näin ollen jopa parantaa matkanteon tehokkuutta.

Kyseessä on systeemi, jossa perinteiset pinnat tai vanteet on korvattu kolmella iskunvaimenninta muistuttavalla sylinterillä. Näin pyörät joustavat sen sijaan, että rungossa oleva jousitus hoitaisi kuoppien pehmittämisen. Alkuperäinen idea syntyi, kun israelilainen Gilad Wolf mursi lantionsa, mutta ei halunnut jättää peltotöitä kesken. Kuoppaisella tiellä matkaaminen perinteisellä rullatuolilla ei kuitenkaan ollut kovin hyväksi jo valmiiksi kivuista kärsivälle miehelle, joten Wolfin täytyi keksiä uudenlaiset pyörät rullatuoliinsa.

Vaikka systeemi kehitettiinkin siis alun perin rullatuoleja varten, voi siitä hyötyä myös maastossa tai muuten epätaisilla pinnoilla pyöräilevät henkilöt. Tällä hetkellä pyörillä on jo valmis tuotantolinja Israelissa ja Eurooppaan pyritään saamaan vastaava piakkoin. Tuotteen on tarkoitus tulla markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä ja hinnaksi kaavaillaan noin 1400 euroa parilta.

Lähde