virtualtour

Osa ihmisistä haluaa rakentaa tai rakennuttaa tulevan kotinsa itse. Valitettavasti tällainen homma sisältää valtavasti suunnittelua ja vie paljon aikaa, mutta toisaalta ilman hyviä suunnitelmia lopputulos ei ehkä vastaakkaan sitä, mitä sen kuvitteli olevan. Nyt japanilainen Daiwa House tarjoaa talojaan suunnitteleville mahdollisuuden kierrellä uudessa kodissaan jo ennen sen rakentamista.

Homma perustuu virtuaalitodellisuussilmikkoon, jonka avulla käyttäjä näkee tyhjän mallihuoneen sellaisena, jolta se näyttäisi valmiina. Samaa huonetta voidaan käyttää esittämään useampaa valmista sijaintia, sillä kaikki muodot ja kappaleet voidaan luoda tilaan virtuaalisesti. Huoneen seinille on asetettu sensoreita, jotka tunnistavat silmikkoa päässään pitävän henkilön liikkeet ja vaihtavan tämän näkemää näkymää sen mukaisesti.

Systeemistä löytyy lisäksi valikoima erilaisia huonekaluja, joten tilat pääsee näkemään halutessaan myös sisustettuina, joka saattaa esimerkiksi säästää vaivan painavan sohvan siirtämiseltä edestakaisin. Kaiken huipuksi huonettaan voi tarkkailla virtuaalisesti haluamaansa vuorokauden- ja vuodenaikaan.

Lähde

Edellinen artikkeliPaulig Muki esittää kuvia kahvin ja sähköisen musteen avulla
Seuraava artikkeli[Konsepti] Arkkitehtitoimisto suunnitteli läpinäkyvän vajan