smoothfood

Entisaikoina ihmisiltä saattoi vanhetessaan alkaa puuttua hammas jos toinenkin. Kun koko purukalusto oli tarpeeksi heikossa kunnossa, täytyi tyytyä syömään erilaisia keittoja ja pehmeitä ruoka-aineksia. Nykyisin kyky nauttia erilaisista ruokalajeista säilyy pidempään, mutta silti lopulta monen tulee tyytyä lähes nestemäiseen ravintoon. Saksalainen Biozoon on kehittänyt 3D-tulostettua ruokaa, joka on herkullisen näköistä, mutta samalla helppoa syödä.

EU:n rahoittamassa projektissa kehitetty ruoka kulkee nimellä Smoothfood. Projektin tarkoituksena on ollut tuottaa etenkin vanhainkotien käyttöön sopivia annoksia. Hommaan kehitetyillä 3D-tulostimilla pystyy tuottamaan aterioita, joista löytyy esimerkiksi perinteistä pihviä muistuttavia kappaleita. Nämä kuitenkin eroavat normaaleista leikkeistä siten, että ne ovat koostumukseltaan pehmeää hyytelöä.

Systeemillä voi tuottaa niin kanaa, porkkanoita kuin hedelmiäkin. Vaikka annokset melko herkullisilta näyttävätkin, en osaa kuitenkaan sanoa, kuinka mielekästä tuollaista hyytelöpihviä on mutustaa oikean vastaavan tilalla. Noh varmasti tällainen ruoka ainakin voittaa pillillä juotavan päivällisen.

Lähde

 

Edellinen artikkeliMIT:n robottikala vaikuttaa lähes aidolta
Seuraava artikkeliMatkapuhelinrumbaa noin 15 vuoden ajalta osa I