FingerReader auttaa sokeita lukemaan kirjoja

https://www.youtube.com/watch?v=u7pwr_xmGUQ

Sokeille ihmisille on kehitetty pistekirjoitus, jotta he voisivat lukea myös painettuja teoksia. Valitettavasti tällaiseen muotoon käännettyä materiaalia ei ole läheskään niin paljon saatavilla kuin perinteistä tulostettua tekstiä. Tämän vuoksi MIT:n tutkijat ovat nyt kehittäneet FingerReader-nimisen härvelin, joka tunnistaa ja lukee sille osoitettua tekstiä ääneen.

Laite kytketään kiinni sormeen ja sen sisäänrakennettu kamera osaa tunnistaa painetun kirjoituksen, jota sormenpää osoittaa. Vekotin osaa myös huomauttaa, jos lukijan sormi meinaa valua riviltä toiselle ja antaa tärinäpalautetta, jonka avulla kätensä liikkeitä voi korjata. Lisäksi FingerReader kykenee tunnistamaan rivien loput. Vaikkakin härveli on pääasiassa suunniteltu auttamaan sokeita tai heikkonäköisiä, voisi sitä tulevaisuudessa käyttää myös esimerkiksi kääntämään ulkomaankielistä tekstiä omalle kiellelle.

Toki vekotin on vasta varhaisella tasolla, kuten yllä olevastakin videosta käy ilmi, mutta pystyy se silti melko hyvin jo tunnistamaan erilaisia sanoja.

Lähde