LED-näytöillä varustetut lasit auttavat teeskentelemään kiinnostunutta

https://www.youtube.com/watch?v=O7ax_fOiS2k

Googlen älylaseja myytiin hiljattain yhden päivän ajan normaaleillekin kuluttajille Yhdysvalloissa. Japanilaisen Hirotaka Osawan kehittämät lasit eivät vielä ole kuluttajien saatavilla, mutta ne eroavat myös muutenkin hakukonejätin kehittämistä kakkuloista.

Nämä lasit nimittäin tuovat käyttäjänsä oikeiden silmien eteen kaksi pientä OLED-näytöille animoitua silmää. Keinotekoiset silmät seuraavat kohdettaan kasvojentunnistukseen kykenevän ohjelmiston avulla. Näyttöjä ohjaa joko tietokone tai älypuhelin ja tiedonsiirto tapahtuu Bluetooth-teknologialla. Laseista itsestään löytyy suunnan ja kiihtyvyyden tunnistavat sensorit, joiden avulla virtuaalisten silmien liikkeitä voidaan kontrolloida. Esimerkiksi nyökkäämällä voi räpsäyttää keinotekoisia silmiään ja päätään kallistamalla virtuaaliset pupillit katsahtavat ylöspäin.

Näiden lasien takana ihminen voi sitten teoriassa vaikka nukkua näyttäen samalla virkeältä ja kiinnostuneelta. Laitteesta voisi sen kehittäjän mukaan hyötyä esimerkiksi opettajat tai sairaanhoitajat, jotka joutuvat työskentelemään paljon vuorovaikutusta vaativissa tehtävissä. Tällä hetkellä prototyyppilaite vaikuttaa vielä lähinnä huvittavalta kokeilulta, mutta joskus tulevaisuudessa ei ehkä enää voi olla edes varma siitä, onko keskustelukumppani edes hereillä.

Lähde