Mikään ei sinänsä estä tavallisia kansalaisia keräämästä itselleen uusiutuvaa energiaa esimerkiksi auringon, meren tai tuulen avulla. Ainoa ongelma tällaisessa omavaraisessa energiantuotannossa onkin yleensä se, että tarvittava laitteisto asennuksineen kustantaa yli sen, mitä se tuottaisi järkevässä ajassa takaisin. Nyt internetiin on kuitenkin pompsahtanut täysin avoimet ohjeet oman tuuliturbiinin rakentamiseen ja kaiken lisäksi tämän kyhäelmän pitäisi kestää jopa lähes 30 m/s puhaltavat tuulet.

Daniel Connellin kehittämä turbiini on tehty lähes kokonaan romuosista lukuunottamatta muutamaa popniittiä, pulttia ja prikkaa. Kokonaiskustannuksiltaan yksi vekotin on noin 10-20 euron tienoilla. Tietysti härveliin tulisi kiinnittää myös jonkinlainen dynamo tai pumppu pyörimisliikkeen hyödyntämistä varten. Turbiinin kestävyydestä voidaan sanoa sen verran, että ainakin se selvisi 100km/h (~29m/s) kulkevan auton perässä rikkoutumatta. Ohjeet ja osalistan laitteen rakentamista varten löytää muun muassa täältä.

Lähde

Edellinen artikkeliValtavaa versiota Jenga-pelistä pelataan kaivureilla ja traktoreilla
Seuraava artikkeliLED-näytöillä varustetut lasit auttavat teeskentelemään kiinnostunutta