Videoita erilaisten valtavien rahtilaivojen seikkailuista myrskyisissä merissä löytyy lukuisia, mutta koska kaikki eivät tällaisiin ole välttämättä törmänneet, päätin nyt nostaa yhden näistä esille täällä Hilavitkutin.com:ssakin.

Oheinen video esittelee Intian valtamerellä kulkevan, 345 metriä pitkän rahtilaivan matkaa. Heti ei välttämättä tulisi mieleen, että tällaisen valtavan aluksen taipuminen suuntaan jos toiseenkin olisi hyvä asia, mutta tämä on kuitenkin tärkeä ominaisuus kovissa olosuhteissa matkaaville laivoille. Noin minuutin kohdalla yllä olevassa videossa pääsee näkemään aaltojen riepotteleman laivan sisälle ja näkemään taipumisen käytännössä.

Vaikka edestakaisin tapahtuva liike tietty myös rasittaa rakenteita, niin ilman tällaista venymistä laivat kuitenkin napsahtaisivat nopeasti kahtia. Näitä videoita katsellessa täytyy aina nostaa hattua niille ihmisille, jotka ovat aikoinaan matkanneet tuollaisessa merenkäynnissä purjelaivoillaan.

Lähde

Edellinen artikkeliMisTable tuo tieteiselokuvien näytöt askeleen lähemmäksi todellisuutta
Seuraava artikkeliOhjelmisto kertoo, miltä lapsi näyttää aikuisena