Solar Impulse on sveitsiläinen hanke, jonka tavoitteena on tuottaa aurinkopaneelien avulla energiansa kerääviä lentokoneita. Nyt hankkeen parissa pyörivä tiimi julkisti seuraavan mallinsa, joka kulkee nimellä Solar Impulse 2.

Tämän vekottimen toivotaan olevan ensimmäinen lentokone, joka kykenee lentämään maapallon ympäri ainoastaan uusiutuvia energianlähteitä käyttäen. Koneen siipiväli vastaa Boeing 747:n tasoa, mutta painoa härvelillä on ainoastaan henkilöauton verran eli noin 2300 kg. Lentokonetta kuljettaa eteenpäin neljä 17,5 hevosvoiman moottoria, jotka saavat päivisin virtansa auringosta ja öisin akuista. Näin ollen kone tekee eräänlaista siksakkia korkeuden suhteen säästääkseen virtaa öiden aikana.

Uuden lentokoneen ennätyslento on tarkoitus suorittaa ensi vuonna ja tavoitteena on lentää mahdollisimman paljon mantereiden yllä, jotta hätälaskeutuminen olisi mahdollista ongelmatilanteissa. Maksimissaan 140 km/h kulkeva kone joutuu kuitenkin viettämään noin 5 päivää meren yllä ylittäessään Atlantin valtameren sekä Tyynenmeren. Hanketta johtaa muun muassa Bertrand Piccard, joka lensi ensimmäisenä ihmisenä kuumailmapallolla maapallon ympäri.

Lähde

Edellinen artikkeliTaskukokoinen tulostin kulkee mukana ja liikkuu paperin päällä
Seuraava artikkeliCommodore Pi -projekti muuttaa Raspberry Pi:n 80-luvun tietokoneeksi