Vaikka tietotekniikka kehittyy melko lujaa vauhtia, aina ei edes tajua, kuinka paljon on menty eteenpäin muutamassakin kymmenessä vuodessa. Noin 30 vuotta sitten kotitietokoneet olivat vielä aikamoisia möhkäleitä ja niiden mahdolliset pelit koostuivat muutamista hassuista pikseleistä. Yksiä tunnetuimmista 80-luvun tietokoneista ovat tietty Commodore-merkkiset vekottimet. Sen sijaan yksi, nykyisin hyvin mainetta niittänyt tietokonealusta on Raspberry Pi. Mikäs siis sen parempi osoitus tekniikan kehittymisestä kuin näiden kahden laitteen yhdistäminen?

The Commodore Pi -projektin tarkoituksena on tuoda natiivi Commodore 64 -käyttöjärjestelmä yhden piirilevyn kokoiselle tietokoneelle. Alkuperäisestä Commodoresta poiketen tarjolla on kuitenkin nyt muun muassa lisää RAM-muistia, USB ja Ethernet. Projektin pohjana toimii Comeback64-niminen emulaattori. Systeemin kehitys on vielä melko vaiheessa, mutta koodi on vapaasti kaikkien ladattavista, joten kaikki halukkaat Raspberry Pi:n omistajat pääsevät testaamaan sitä vaikka heti.

Lähde

Edellinen artikkeliSolar Impulse 2 – aurinkovoimalla maapallon ympäri
Seuraava artikkeliKalpeneeko 4K 8K-resoluution rinnalla?