https://www.youtube.com/watch?v=PY_Bp3bnZeI

Heijastusnäyttö, eli englanniksi Heads Up Display (HUD) kykenee esittämään erinäistä dataa käyttäjänsä silmien eteen. Esimerkiksi taistelulentäjien käyttämä tekniikka vähentää tarvetta kurkkia vaikkapa nopeusmittaria. Nyt systeemi on tuotu purjehtijoidenkin saataville.

Afterguard-nimiseen systeemiin kuuluva ohjelmisto kykenee esittämään purjehtijoille esimerkiksi nopeuden ja tuulivektorit sekä muuta veneen tietokoneesta saatua dataa. Fyysisenä näyttölaitteena toimii Recon Instrumentsin valmistamat Jet-älylasit. Lasit painavat 60g ja yhdellä latauksella niitä voi käyttää 6 tuntia. Systeemiin kuuluu myös pikkuruinen keskusyksikkö, joka hoitaa datan yhteen kokoamisen ja välittämisen lasien näytölle. Härvelin luvataan toimivan kaikkien erilaisten veneiden ja niiden tietokoneiden kanssa.

Halvaksi tällainen systeemi ei tule, sillä edullisimmillaan yhden keskusyksikön ja lasit saa noin 1400 eurolla. Vaikea sitten sanoa, kuinka paljon tällaisesta saisi etua purjehduskilpailuissa ja kuinka sallittua systeemin käyttäminen edes olisi.

Lähde

Edellinen artikkeliGrush pyrkii tekemään hampaiden harjaamisesta hauskempaa
Seuraava artikkeliThe da Vinci Xi System on loistava esimerkki siitä, mihin kirurgirobotit nykyisin kykenevät