https://www.youtube.com/watch?v=Ldub1IlyWbM

Monia asioita on nykyään automatisoitu ja aina ei tule edes mieleen, että omaltakin lautaselta löytyvät vihannekset on saattanut kuoria jokin automatisoitu härveli. Törmäsin tällaiseen videoon linjastosta, joka kuorii porkkanoita ja mielestäni se oli rakennettu niin nerokkaasti, että ansaitsee lyhyen esittelyn.

Systeemi on Sormac-nimisen yrityksen väsäämä. Kyseinen pulju on tunnettu myös muista erilaisia vihanneksia kuorivista laitteistaan. Lähinnä tässä porkkanan kuorimisessa herätti mielenkiinnon se, miten veitsimäisillä terillä varustettu rakennelma on saatu järkevästi kuorimaan koko porkkana yhdellä läpiajolla. Tietty ratkaisuun olisi voinut käyttää jonkinlaisia raastimia, joiden välissä porkkana pyörisi, mutta silloin lopputulos olisi hieman erilainen.

Mikäli porkkanat eivät ole lähellä omaa sydäntä, niin lisää erilaisia suurehkoja kuorimakoneita löytyy Sormacin kotisivuilta. Tietenkään tällaiset eivät ole suunnattu kotitalouskäyttöön, joten aina ei ei tule ajatelleeksi kuinka automatisoitu nykyinen maailma lopulta onkaan.

Sormacin kotisivut

Edellinen artikkeliSpark SpI on kämmeneen mahtuva makuupussi
Seuraava artikkeliMicroView pusertaa Arduinon pieneen kokoon