Maailman ensimmäinen 3D-tulostettu kajakki

Nykyisin, kun 3D-tulostimet ovat yleistyneet ja tulleet yhä useampien ihmisten saataville, törmää usein erilaisiin ”ensimmäistä kertaa maailmassa” 3D-tulostettuihin esineisiin. Tällä kertaa vuorossa oli sitten kajakki.

5,08 metriä pitkä kulkupeli maksoi rakentajalleen ~360 euroa. Härveli koostuu pääasiassa ABS-muovista, mutta siitä löytyy lisäksi ruuveja, messinkisiä kierteitä sekä silikonia tiivisteeksi. Lopullinen tuotos kelluu ja toimii kuten kaupastakin ostettu kajakki. Härvelin rakentamista varten käytettiin itse rakennettua suurehkoa 3D-tulostinta ja osaset piti tulostaa lämmitetyn kammion sisällä, jotta ne eivät vääntyisi tai halkeilisi kesken prosessin.

Kajakki koostuu 28 erikseen tulostetusta palasesta, jotka ovat ruuvattu toisiinsa kiinni. Yhteensä tulostelemiseen meni aikaa noin 42 päivää. ABS-muovia koko komeuteen upposi hieman päälle 26 kiloa. Vaikka kajakin rakentaminen tällä tavalla ei välttämättä ole se halvin tai nopeinkaan ratkaisu, niin voipa alkuperäinen tulostaja ainakin kehua olleensa ensimmäinen kanootin printannut ihminen.

Lähde