Vielä 90-luvun puolivälissä kouluissa ei ollut ongelmaa nimeltä matkapuhelimet. Sittemmin nämä laitteet ovat yleistyneet lähes jokaisen käsiin asti ja yhä nuoremmiltakin koululaisilta alkaa löytyä tällainen vekotin. Vaikka matkapuhelimella voi toki tehdä hyödyllisiäkin asioita, saattaa se myös viedä huomion oppituntien sisällöstä. Nyt Etelä-Koreassa yritetään puuttua tähän ongelmaan uudella tavalla.

Tarkoitus on nimittäin asentaa koululaisten puhelimiin käyttöä rajoittava softa. Hommaan on valittu iSmartKeeper-niminen sovellus, jonka avulla voi määritellä, mitä sovelluksia tai palveluita oppilaat voivat puhelimillaan käyttää. Kännykät voi lukita kuudella eri tavalla ja niihin voi esimerkiksi jättää mahdollisuuden soittaa hätäpuheluita tai lähettää tekstiviestejä. Lisäksi softalla voi sallia pääsyn joihinkin tiettyihin opetuksessa käytettäviin sovelluksiin.

Systeemiä on nyt testattu 11 koulussa ympäri maata ja projektia on näillä näkymin päätetty viedä eteenpäin. Tosin juurihan oli tutkimus siitä, että nuoret lapset oppivat nopeasti käyttämään uutta tekniikkaa ja tämänkin järjestelmän tapauksessa osa kouluista joutui jättämään leikin kesken, sillä oppilaat ”roottasivat” puhelimiaan estääkseen niiden kontrolloinnin.

Lähde

Edellinen artikkeliMaailman ensimmäinen 3D-tulostettu kajakki
Seuraava artikkeliAutomaattinen algoritmi ”kirjoitti” ensimmäisenä jutun maanjäristyksestä