Nykyään koteihin saatetaan hankkia laitteita yhä kasvavalla tahdilla, mutta samalla vanhojen härveleiden käyttö saattaa jäädä ainoastaan muutamaan kertaan. Addicted Products -niminen kokeilu päätti esittää ihmisille, että laitteetkin saattavat tuntea itsensä kelvottomiksi, ellei niitä käytetä.

Koetta varten suunniteltiin Brad-nimisiä leivänpaahtimia. Nämä näyttävät ulkoisesti täysin perinteisiltä kodin pienkoneilta, mutta kuorien alta löytyy tekniikkaa, joka yhdistää ne internetiin. Tämän tietoverkon kautta paahtimet voivat sitten kommunikoida keskenään tai lähetellä viestejä Twitterin kautta. Laitteet seuraavat toistensa käyttöastetta ja mikäli joku näistä hilavitkuttimista ei saa paahtaa yhtä paljon leipää kuin kaimansa, alkaa se lähettää twiittejä asiasta.

Lopulta turhana seisseet leivänpaahtimet etsivät itselleen uuden kodin ja kiertokulku alkaa alusta. Härvelin väsäsi italialainen suunnittelija Simone Rebaudengo. Tällainen systeemi tuskin tulee laajenemaan kuluttajien käsiin ainakaan lähitulevaisuudessa, mutta on se silti hyvä osoitus siitä, millaisia ilmiöitä ”esineiden internet” saattaa tuoda tullessaan.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat paransivat kasvien toimintaa nanoputkilla
Seuraava artikkeliMaailman ensimmäinen 3D-tulostettu kajakki

1 KOMMENTTI

  1. Kannustaisi ehkä härveleistä tykkääviä kierrättämään. En vain näe oikein ekologisena, että tehdään ensin uusia monimutkaisempia laitteita, kun vanhat pölyttyy toimintakuntoisina nurkissa. Asenteistahan se on oikeasti kiinni ja tällaiset tuotteet muokkaavat niitä. Kun esineille annetaan luonne ym. alkaa ihmiset luonnostaan kohtelemaan niitä paremmin (paitsi sadistit tietenkin). Tai sitten hermostuu ja laittaa pois kokonaan, kun turhaa vinkuu.

    Itsellä on esimerkiksi paljon tavaraa, jota en käytä tai käytän todella harvoin. Kuten joitain erikoistyökaluja käytän ehkä kerran kahdessa vuodessa, mutta on niin hankalia löytää mistään lainaan tarvittaessa, että parempi omistaa (itse tehtyjä työkaluja tosin nämä). Artikkelista innostuneena voisin tänään käydä vaikka yhden romukaapin läpi ja laittaa tavarat kierrätykseen tai myydä/ lahjoittaa niitä oikeasti tarvitseville. Jos niitä ei kolmeen vuoteen ole tarvinnut, niin tuskin ihan heti tarvitsenkaan. Ja jos tarvitsee, niin ostaa sitten uusiksi/ lainaa.