Nykyään koteihin saatetaan hankkia laitteita yhä kasvavalla tahdilla, mutta samalla vanhojen härveleiden käyttö saattaa jäädä ainoastaan muutamaan kertaan. Addicted Products -niminen kokeilu päätti esittää ihmisille, että laitteetkin saattavat tuntea itsensä kelvottomiksi, ellei niitä käytetä.

Koetta varten suunniteltiin Brad-nimisiä leivänpaahtimia. Nämä näyttävät ulkoisesti täysin perinteisiltä kodin pienkoneilta, mutta kuorien alta löytyy tekniikkaa, joka yhdistää ne internetiin. Tämän tietoverkon kautta paahtimet voivat sitten kommunikoida keskenään tai lähetellä viestejä Twitterin kautta. Laitteet seuraavat toistensa käyttöastetta ja mikäli joku näistä hilavitkuttimista ei saa paahtaa yhtä paljon leipää kuin kaimansa, alkaa se lähettää twiittejä asiasta.

Lopulta turhana seisseet leivänpaahtimet etsivät itselleen uuden kodin ja kiertokulku alkaa alusta. Härvelin väsäsi italialainen suunnittelija Simone Rebaudengo. Tällainen systeemi tuskin tulee laajenemaan kuluttajien käsiin ainakaan lähitulevaisuudessa, mutta on se silti hyvä osoitus siitä, millaisia ilmiöitä ”esineiden internet” saattaa tuoda tullessaan.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat paransivat kasvien toimintaa nanoputkilla
Seuraava artikkeliMaailman ensimmäinen 3D-tulostettu kajakki