fixed_uutiskuva

Parkkisakot ovat ehkä vihatuin muoto sakoista sitten ylinopeudesta langetettujen maksumääräysten. Usein kuskeilta löytyykin perusteluita sille, miksi auton tuulilasiin läpsäisty sakko on annettu väärin perustein. Kovinkaan moni ei kuitenkaan jaksa viedä asiaa pidemmälle, vaan maksaa muutaman kympin ja unohtaa koko asian. Tämä voi sen sijaan muuttua lähitulevaisuudessa, sillä nyt iPhonelle on kyhätty sovellus, joka hoitaa sakkoasioista taistelun ajoneuvon omistajan puolesta.

Sovellus toimii siten, että käyttäjän tarvitsee ainoastaan ottaa kännykällä kuva saamastaan parkkisakosta. Tämän jälkeen softa listaa kaikki mahdolliset perusteet, joilla kyseinen lasku voidaan peruuttaa. Sitten kuskin täytyy vain tarkistaa, voisiko jotain näistä syistä hyödyntää tässä tapauksessa. Jos näin on, pyytää ohjelma ottamaan tarkentavia kuvia tapahtuma-alueesta ja lähettämään nämä digitaalisen allekirjoituksen kanssa eteenpäin sovelluksen kautta.

Sitten joukko asiantuntijoita käy läpi luodun kirjeen ennen kuin se lähetetään eteenpäin. Lopulta kirje tulostetaan ja toimitetaan tapahtumakaupungin käsiteltäväksi. Homman onnistuessa, peritään sovelluksen käyttäjältä 25 % osuus sakon suuruudesta maksuksi tehdystä työstä. Tällä hetkellä softa kuitenkin toimii vasta Yhdysvalloissa, joten suomalainen pysäköintivirhemaksun saaja joutuu keksimään omat keinonsa pinteestä pois pääsemiseen.

Lähde

Edellinen artikkeliPaperi, joka korvaa tulostusmusteet vedellä
Seuraava artikkeliVuonna 2029 robotit ovat vihdoin ihmisiä viisaampia?