tekoäly_uutiskuva©Wikimedia

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta silti jotku osuvat aina välillä oikeaan tai ainakin melko lähelle. Googlella tekoälyn kanssa työskentelevä Ray Kurzweil veikkaa nyt, että robotit tulevat olemaan vuonna 2029 älykkäämpiä kuin ihmiset. Päätin kirjoittaa tästä artikkelin ihan vain sen takia, että sitten 15 vuoden päästä (kun hilavitkutin.com on tietysti vielä loistossaan!) voi sitten palailla tälle sivulle ja nauraa ennustukselle tavalla tai toisella.

Miehen mukaan robotit kykenisivät tämän ajan kuluttua ymmärtämään ihmisen puhetta, oppimaan kokemuksien kautta, kertomaan vitsejä ja tarinoita sekä jopa flirttailemaan. Tällä hetkellä Kurzweil toimii Googlen älykkään hakukoneen kehityksen parissa. Google on muutenkin tehnyt hiljattain lukuisia investointeja, jotka liittyvät robotteihin tai tekoälyyn. Ei siis liene epäilyksiä siitä, etteikö kyseisessä firmassa työskentelevä tekoälytutkija olisi kärryillä nykytilanteesta.

Tämä ei myöskään ole Kurzweilin ensimmäinen tekoälyn kehitykseen perustuva ennuste, sillä vuonna 1990 mies povasi tietokoneen voittavan shakin ihmismestarin vuoteen 1998 mennessä. Tämä sitten lopulta tapahtui vuonna 1997 IBM:n Deep Blue -tietokoneen johdosta. Silti on vaikea kuvitella elokuvista tuttua robottien rikastuttamaa maailma jo niinkin nopeasti kuin 15 vuoden sisällä. Ei kai tässä auta kuin odottaa ja nähdä!

Lähde

Edellinen artikkeliFixed – iPhone-sovellus, joka taistelee parkkisakoista puolestasi
Seuraava artikkeliBroApp viestittelee tyttöystävälle tai vaimolle puolestasi!

2 KOMMENTIT

  1. Kirjoittaja on erehtynyt koko asiassa.

    Koneet eivät koskaan ole eivätkä tule olemaan ihmisiä viisaampia.

    Myös tulevaisuudessa ihmiset suunnittelevat ja tekevät koneiden ohjelmat ja ihmiset silloin myös määrittävät koneiden toiminnat. On aivan päivän selvää, että koneet eivät koskaan voi olla viisaampia kuin niiden suunnittelijat.

    Kun otetaan huomioon vielä se, että koneiden suunnittelun ja ohjelmien tekemisen suorittavat yleensä älyltään keskivertoiset ihmiset, niin kirjoittajan väite on lähinnä huuhaata.

  2. Jos roboteista tulee älykkäämpiä kuin ihmiset, niin sitten he osaavat tehdä muun muassa ohjelma koodia. Eli meillä on tuolloin 2029 olemassa softa, joka osaa koodata? Enpä usko.

    Se että if-hässäköillä saadaan kone vastaamaan kysymyksiin, juomaan viinaa tai hyppimää päällänsä ei vielä tarkoita minkään asteista älykkyyttä. Deep Bluekin pelasi älyttömällä brute force laskennalla eikä millään strategioilla. Ja voittihan ihminen myös ton Deep Bluenkin aluksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.