tekoäly_uutiskuva©Wikimedia

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta silti jotku osuvat aina välillä oikeaan tai ainakin melko lähelle. Googlella tekoälyn kanssa työskentelevä Ray Kurzweil veikkaa nyt, että robotit tulevat olemaan vuonna 2029 älykkäämpiä kuin ihmiset. Päätin kirjoittaa tästä artikkelin ihan vain sen takia, että sitten 15 vuoden päästä (kun hilavitkutin.com on tietysti vielä loistossaan!) voi sitten palailla tälle sivulle ja nauraa ennustukselle tavalla tai toisella.

Miehen mukaan robotit kykenisivät tämän ajan kuluttua ymmärtämään ihmisen puhetta, oppimaan kokemuksien kautta, kertomaan vitsejä ja tarinoita sekä jopa flirttailemaan. Tällä hetkellä Kurzweil toimii Googlen älykkään hakukoneen kehityksen parissa. Google on muutenkin tehnyt hiljattain lukuisia investointeja, jotka liittyvät robotteihin tai tekoälyyn. Ei siis liene epäilyksiä siitä, etteikö kyseisessä firmassa työskentelevä tekoälytutkija olisi kärryillä nykytilanteesta.

Tämä ei myöskään ole Kurzweilin ensimmäinen tekoälyn kehitykseen perustuva ennuste, sillä vuonna 1990 mies povasi tietokoneen voittavan shakin ihmismestarin vuoteen 1998 mennessä. Tämä sitten lopulta tapahtui vuonna 1997 IBM:n Deep Blue -tietokoneen johdosta. Silti on vaikea kuvitella elokuvista tuttua robottien rikastuttamaa maailma jo niinkin nopeasti kuin 15 vuoden sisällä. Ei kai tässä auta kuin odottaa ja nähdä!

Lähde

Edellinen artikkeliFixed – iPhone-sovellus, joka taistelee parkkisakoista puolestasi
Seuraava artikkeliBroApp viestittelee tyttöystävälle tai vaimolle puolestasi!