3d_printed_tip

3D-tulostimille on nähty jo monia erilaisia käyttötarkoituksia, vaikka ne eivät vielä kovinkaa kauaa ole kuluttajien saatavilla olleet. Laitteita on otettu käyttöön myös erinäisissä lääketieteellisissä tarkoituksissa ja nyt yhdysvaltalainen Christian Call tulosti itselleen uuden sormenpään työtapaturmassa menetetyn tilalle.

Mies siis menetti jo aiemmin sormestaan osan, joka rajautuu ensimmäiseen niveleen sormen päästä päin katsottuna. Call halusi jo alusta lähtien proteesin menetetyn ruumiinsa palasen tilalle, mutta homma kaatui keinotekoisten sormenpäiden hintaan. Niinpä mies sitten tulosti UP! Mini -nimisellä 3D-tulostimella itselleen sormenpään.

Callille oli nimenomaan tärkeää saada sormensa toiminnallisuus takaisin riippumatta ulkonäköseikoista. Valmis tuotos koostuu kolmesta osasta ja heiluu lähes kuten normaalikin sormenpää. Liike saadaan aikaan puristuksen voimasta laajentuvan palasen ja muutaman ohuen metallilangan avulla. Suurin osa proteesista on siis 3D-tulostettu, mutta lisäksi siitä löytyy muutama erikseen ostettu osa.

Yhteensä rahaa kului miehen mukaan noin 4 euron verran, joten kustannukset jäivät varmasti kaupallisia proteeseja pienemmiksi. Tietty tällaista valmistustapaa varten pitää ostaa myös 3D-tulostin tai sellaista pitää päästä jossain käyttämään.

Lähde

Edellinen artikkeliMogees muuttaa minkä tahansa pinnan soittimeksi
Seuraava artikkeliÄäntä nopeampi lentokone vaihtaa ikkunat valtaviin näyttöihin