MRE Pizza

Monille lienee tullut kuivamuonapakkaukset tutuksi joko armeijassa tai sitten vain retkeillessä. Nämä setithän yleensä sisältävät tuotteita, jotka säilyvät syötävinä mahdollisimman pitkään ilman jääkaappeja. Yhdysvaltojen armeijakin on käyttänyt jo vuodesta 1981 tällaisia ruokapaketteja ja jo niistä ajoista lähtien sotilaat ovat pyytäneet pizzaa näihin setteihin lisättäväksi.

Nyt tämä toive saattaa vihdoin toteutua, sillä kyseisen armeijan tutkimuslaitoksessa on kehitetty prototyyppi jopa vuosia syömäkelpoisena säilyvästä pizzasta.

”Superpizza” säilyy avaamattomassa paketissa jopa kolme vuotta ilman minkäänlaista jäähdytystä. Kyseisen ruokalajin muuttamisessa pitkäkestoiseen muotoon oli lukuisia ongelmia, sillä juusto ja tomaattisose pyrkivät valahtamaan ajan kuluessa pizzapohjaan, jonka johdosta syntyy täydellisiä kosteita olosuhteita bakteerikasvustolle.

Tutkijat kuitenkin ratkaisivat ongelman käyttämällä sokeria, suolaa ja siirappeja ruoan sisältämän veden sitomiseen. Lisäksi pizzaan tehtiin muitakin muutoksia muun muassa kastikkeen ja juuston happamuuden suhteen. Vaikakaan tuotetta ei ole vielä päästetty kenttätesteihin, maistuu se kehittäjien mukaan samalta kuin mikä tahansa muukin pannupizza.

Lähde

Edellinen artikkeliiPhone Keyboard Waffle helpottaa kosketusnäytön näppäimistöllä kirjoittamista
Seuraava artikkeliFUEL on maailman pienin lisävirtalähde matkapuhelimeen