Nykyiset älypuhelimet sisältävät vaikka millä mitalla ominaisuuksia, mutta samalla kuluttavat suuret määrät virtaa. Vaikka akkujen kapasiteetti kasvaakin pikkuhiljaa, niin vielä voi helposti sattua tilanteita, joissa se yksi tärkeä puhelu jää soittamatta akun varauksen loputtua turhan aikaisin.

Tämän johdosta kännyköille markkinoidaankin vaikka minkälaisia erilaisia lisävirtalähteitä, mutta yleensä nämä ovat lähes sen matkapuhelimen itsensä kokoisia. FUEL tarjoaa riittävästi latinkia muutamaan puheluun ja ei vie tilaa avaimenperää enempää.

Maailman pienimpänä markkinoitu lisävirtalähde on kooltaan 3,3cm X 2,3cm X 1,3cm ja sillä saa puhelinmallista riippuen lisävirtaa 20-30 minuutiksi. Sähkö siirtyy kännykkään micro USB -liittimen kautta. Härveli itse taas ladataan vaikkapa tietokoneen USB-portista samanlaisella latauskaapelilla, joka  tulee yleensä uuden matkapuhelimen mukana. Virtalähde on päällystetty alumiinikuorilla ja se muistuttaa ulkomuodoltaan pientä bensiinikanisteria.

Yksi matkalaturi maksaa 30,59 euroa. Tällaisen hankkimista kannattanee harkita etenkin, jos tulee retkeiltyä paljon.

Lähde

Edellinen artikkeliYhdysvaltojen armeijalle kehitetään vuosia syötävänä säilyvää pizzaa
Seuraava artikkeliLiikkeellä peilaavia taideteoksia