Erilaisia ovia on lukemattomat määrät ja niiden mekanismit perustuvat yleensä joko kahvaan, pyörimiseen tai johonkin suuntaan liukumiseen. Vaikka nykyisissä ovimalleissa ollaan aika lähellä parasta käytettävyyttä, niin voi ovia toki kehitellä yhä lisääkin. Australialainen suunnittelija Klemens Torggler esitteli oman versionsa ovesta.

Torgglerin suunnittelema Evolution door omaa uniikin mekanismin, jossa kaksi neliömäistä kappaletta pyörähtävät sivuille ovea avattaessa. Palaset eivät myöskään vaadi minkäänlaisia raiteita esimerkiksi seinille asennettavaksi. Mies on työskennellyt oven parissa jo vuodesta 2008 lähtien. Yllä olevalla videolla Torggler esittelee yhtä versiota ovestaan.

Vaikkakaan tällainen vekotin ei välttämättä soveltuisi aivan ulko-oveksi, niin huoneiden välille futuristisen näköinen ovi voisi sopia. Lisää tietoa projektista ja sen eri vaiheista löytyy kuvien ja videoiden kera Torgglerin kotisivuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliAustralian poliisi alkaa käyttää 3D-skanneria rikospaikkatutkinnassa
Seuraava artikkeliLe Chal – Älykkäät kengät ohjaavat kävelijää