Erilaisten tuoksujen välittäminen toisille on ollut tähän mennessä vaikeaa, sillä vaikka kameralla voi taltioida tilanteen, niin ei kuvaa tarkasteleva henkilö voi kuitenkaan haistaa kuvan tapahtumia. Scentee ei pysty taltioimaan tuoksuja, mutta se sijaan se kykenee tuottamaan näitä suoraan älypuhelimeen kytkettynä.

Japanista kotoisin oleva palikka kytketään 3,5 mm kuulokeliitäntään, jonka jälkeen se ilmoittaa esimerkiksi saapuvista tekstiviesteistä tuoksujen avulla. Aromeja voi toki haistella myös halutessaan pelkästään älypuhelinsovelluksen nappia painamalla. Tässä vaiheessa saatavilla on ruusun, mansikan, kahvin, laventelin sekä rosmariinin tuoksuisia patruunoita.

Puhelimeen kytkettävä laite kustantaa noin 25 euroa ja jokainen patruuna ~4 euroa/kpl. Valitettavasti laitteen postituksesta saa maksaa vielä ~22 euroa, joten aivan halvaksi nämä tuoksut eivät tule. Sen sijaan, hilavitkuttimen käyttämiseen vaadittavat, sekä Androidille että iPhonelle tehdyt sovellukset ovat ilmaisia.

Lähde

Scentee-kotisivu (ENG/JAP)

Edellinen artikkeli4.EVER Pininfarina Cambiano – musteeton kynä kirjoittaa lähes ikuisesti
Seuraava artikkeliPixie Scientific Smart Diapers – älyvaipat kertovat vauvasta