CHT – pikkuruinen mikropiiri pystyy hakkeroimaan autoja

Jokin aikaa sitten kirjoitin tapauksesta, jossa teksasilainen mies oli pysäyttänyt lukuisia autoja internetin välityksellä. Tällöin apuna olivat kuitenkin autokaupan asennuttamat etähallintalaitteet. Nyt törmäsin tällaiseen pienehköön mikropiiriin, joka pystyy hakkeroimaan uusien autojen toiminnallisuuksia aina valoista jarruihin.

Laite kulkee nimellä ”CAN Hacking Tool” eli lyhyemmin CHT. Se hyödyntää moderneista autoista löytyvää tekniikkaa ja pystyy hyökkäämään ajoneuvon tietoverkkoon. Laittetta eivät kuitenkaan ainakaan tällä kertaa kasanneet hakkerit vaan espanjalaiset tietoturvatutkijat. Härvelin saa paikalleen noin viidessä minuutissa. Lisäksi CHT:n osat ovat lähes ilmaisia ja sitä voi kontrolloida myös etänä.

Yllä olevalla videolla kojelauta on ruuvattu auki ja autoa kontrolloidaan kannettavalla tietokoneella, mutta pätkä osoittaa, mitä kaikkea piilotettu mikropiiri voisi saada aikaan. Systeemillä pystyisi muun muassa kytkemään ajoneuvon jarrut pois toiminnasta, kiristämään turvavöitä sekä heilauttamaan rattia kesken ajon. Kuinkakohan pian autoihin aletaan markkinoida erilaisia tietoturvaohjelmistoja?

Lähde