https://www.youtube.com/watch?v=7GJk1bt51gE

Nykymaailmasta löytyy lukemattomat määrät erilaisia virikkeitä niin kodin sisältä kuin ulkoontakin. Välillä aikaa tuppaakin tuhlaantumaan aivan vääriin asioihin. Vigo on kuuloke, joka ilmoittaa huomion herpaantumisesta.

Pensylvanian yliopistossa kehitetty härveli tarkkailee tarkkaivaisuutta ja huomauttaa sen katoamisesta valolla, värinällä sekä äänellä. Lisäksi älypuhelinsovelluksen kanssa toimiva palikka osaa antaa neuvoja, jotta sen käyttäjä olisi aina virkeimmillään oikeisiin aikoihin. Laite pystyy tarkkailemaan silmänräpäytysten taajuutta ja pituutta sekä sitä, milloin silmät eivät ole tarkentuneena johonkin kohteeseen.

Systeemin avulla voi sitten sopia tärkeät tapaamiset aikoihin, jolloin on kaikkein virkeimmillään. Vaihtoehtoisesti Vigon hälytysten avulla voi myös pysyä mukana toiminnassa silloinkin, kun ei itse ole kaikkein skarpeimmillaan. Tämän lisäksi hilavitkutinta voi myös käyttää normaalina Bluetooth-kuulokkeena vaikkapa puheluihin. Vaikkakin laitteen Kickstarter-kampanja on jo ohi, sen voi vielä ennakkotilata tuotteen nettisivuilta noin 60 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliEASYBREATH – kasvot kattava snorkkelimaski
Seuraava artikkeliOsVehicle – maailman ensimmäinen ”avoimen lähdekoodin” auto