Miltä kuulostaisi hieman päälle 3000 euroa maksava sähköauto, joka kulkee 80 km/h, tulee osissa suoraan kotiovelle ja jonka saa kaiken lisäksi kasattua itse parhaimmillaan alle tunnissa? Jos kiinnostus vähänkin heräsi, kannattaa tutustua OSVehicle Tabby:ksi nimettyyn ajoneuvoon.

OSVehicle pyrki tarjoamaan itse koottavia ajoneuvoja edulliseen hintaan. Näistä ensimmäisenä myyntiin ehti Tabby-niminen setti. Kaikkien osien 3D-mallit löytyvät ladattavana Zip-pakettina tai sitten valmiit osat voi tilata suoraan kotiovelleen. Runko maksaa 500 euroa, akkupaketti 698 euroa, sähköinen voimansiirtojärjestelmä 1520 euroa, penkit 80 euroa ja pyörät 338 euroa. Yhteensä autosetille tulee siis hintaa 3136 euroa.

Asiakkaan täytyy ainoastaan valita haluamansa osat ja ne toimitetaan suoraan kotiovelle. Toimituskulut toki ovat maakohtaisia. Vaikkakin tuoteperheen karvalakkimalli ei sellaisenaan sovi maantiekäyttöön, niin kehitteillä on myös Urban Tabby -niminen projekti, jonka osista pitäisi pystyä kokoamaan Euroopan maanteille kelpaava versio. Myös erilaisia moottorivaihtoehtoja pyritään kehittämään siten, että asiakas voisi valita ajoneuvoonsa yhden kolmesta sähkömoottorista (4, 8 tai 15 kW), hybridimoottorin tai sitten perinteisen polttomoottorin.

Lähde

Edellinen artikkeliVigo ilmoittaa, jos keskittyminen meinaa herpaantua
Seuraava artikkeliFixMeStick on USB-tikku, joka hoitaa virukset pois vaivatta