DARPA haluaa itsestään tuhoutuvia mikropiirejä

battlefield_electronics

Nykyiseen sodankäyntiin kuuluu lukemattomat määrät erilaisia elektronisia härveleitä. Vaikka modernit laitteet saattavat välillä ehkäistä omien joukkojen haavoittumista, voi näiden hilavitkuttimen joutuminen vääriin käsiin kuitenkin olla myös haitaksi. Nyt Pentagon haluaakin DARPA:n (The Defense Advanced Research Projects Agency) johdolla kehittää itsestään tuhoutuvia elektronisia laitteita.

Sotilastekniikasta vastavat henkilöt tahoisivat siis härveleitä, jotka tuhoutuisivat toimintakelvottomiksi joko tietyn ajan kuluttua tai sitten langattoman signaalin avulla. DARPA myönsi IBM:llä lähes 2,6 miljoonan euron rahoituksen tällaisiin laitteisiin kohdistuvia tutkimuksia varten. Lisäksi kyseinen organisaatio pitää 14.2 tilaisuuden, jossa erilaiset yritykset voivat esitellä aiheeseen liittyviä omia ratkaisujaan ja niiden kehitystä.

Tietty tällainen hanke voi vaikuttaa järjettömältä rahan tuhlaukselta, mutta olisihan se myös kätevää, jos tulevaisuudessa esimerkiksi kadonneen tai varastetun luottokortin voisi automaattisesti asettaa tuhoutumaan esimerkiksi pankkiautomaattien läheisyydessä.

Lähde