Harvemmin tulee esiteltyä pelejä täällä hilavitkutin.com:ssa, mutta tämän projektin tavoitteet ovat niin korkealla, että se ansaitsee mielestäni lyhyen artikkelin pätkän.

ReROLL on mekaniikoiltaan perinteinen RPG-peli, mutta se pyrkii kartoittamaan pelimaailmakseen maapallon. Tehtävässä käytetään hyväksi senseFly:n valmistamia eBee-lennokkeja, jotka pystyvät nappaamaan ilmakuvia jopa 10 km2 kokoiselta alueelta yhden lennon aikana. Näistä otoksista sitten pyritään koostamaan 3D-malleja, joista pelimaailma voidaan lopulta kasata. Aluksi tarkoitus on kuitenkin vasta kartoittaa yhden neliökilometrin kokoinen alue, mutta projekti pyrkii lopulta kattamaan monia erilaisia ekosysteemejä ympäri maapalloa.

Tällä hetkellä valtavalta kuulostavassa hankkeessa on vielä lukuisia rajoitteita niin luonnon kuin erilaisten lakienkin johdosta. Rahoitusta kerätään myymällä erilaisia pelihahmopaketteja, joista halvin irtoaa ~15 eurolla ja kalleimpaan saa upottaa hieman yli 200 euroa. Ensimmäisen pelattavan alueen pitäisi tulla valmiiksi vuoden 2015 tienoilla.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat pääsivät askeleen lähemmäksi skaalautuvia kvanttitietokoneita
Seuraava artikkeliDARPA haluaa itsestään tuhoutuvia mikropiirejä