storage

Matkapuhelimistakin löytyy tätä nykyä useampi gigatavu tallennustilaa. Yleensä kyseinen kapasiteetti onkin yksi valmistajien markkinoimista numeroista. Valitettavasti jotkut ostajista joutuvat kuitenkin pettymään siihen, että valmiiksi asennetut sovellukset lohkaisevatkin suuren osan luvatusta tilasta. Which?-niminen julkaisu selvitti paljonko muutamasta korkeamman hintaluokan puhelimesta oikeasti sitten löytyykään sitä tilaa.

Testissä parhaiten menestyi Applen iPhone 5C, jonka markkinoidusta 16 GB muistista oli käyttäjän täytettävänä 12,6 GB osuus. Perää taas piti Samsungin Galaxy S4, jonka muistista oli jäljellä ainoastaan 8,56 GB. Tietty jokainen puhelin nappaa osan muistista käyttöjärjestelmäänsä varten, mutta valmistajillakin on osuutensa muistin tuhlaamisesta. Itselläkin on omassa Android puhelimessa kansio valmiiksi asennettuja ohjelmia varten, koska niitä ei pysty poistamaankaan ainakaan ilman puhelimen ”roottaamista”.

Vaikka toisista listan laitteista löytyykin muistikorttipaikka tallennustilan laajentamista varten, niin mielestäni kaikki puhelimen mukana tulevat ”turhat” sovellukset pitäisi ainakin pystyä poistamaan halutessaan ilman sen monimutkaisempia toimenpiteitä.

Lähde

Edellinen artikkeliTrue Love Tester – Rintaliivit, jotka aukeavat ainoastaan rakkaudesta
Seuraava artikkeliObjet500 Connex3 – erilaisia materiaaleja tulostava 3D väriprintteri