http://www.youtube.com/watch?v=FglwisdGMH8

Perinteistenkin tulostimien ensimmäiset versiot tuottivat vain epätarkkoja mustavalkovedoksia. Sittemmin mukaan tuli uusien tekniikoiden lisäksi värit. Yhden tunnetuimmista 3D-tulostimista valmistanut Stratasys pyrkii tuomaan tämän edellä kuvatun kehityksen myös 3D-tulostimiin.

Puljun uusin 3D-tulostinmalli kulkee nimellä Object500 Connex3 ja se pystyy tulostamaan erivärisiä kappaleita sekä tuottamaan yhden prosessin aikana erilaisia materiaaleja. Normaalien 3D-tulostimien yhden ruiskupään sijaan uudesta vekottimesta löytyy kolme tällaista tulostusmateriaalia syöttävää osaa. Näin ollen kolmea materiaalisuihkua voidaan miksata sen mukaan, kuinka venyviä tai minkä värisiä kustakin tuotettavan kappaleen osista halutaan tehdä. Lopputuloksena syntyy valikoima erilaisia muoveja ja kumeja.

Mittasuhteita voidaan vaihtaa kesken prosessin, joten yhteen kappaleeseen voi käyttää useampaa erilaista materiaalia. Erilaisten värien tuottaminen taas onnistuu kolmen normaaleistakin tulostimista tutun värin sekoituksella. Kyseinen laite ei tietenkään asetu mihinkään 3D-tulostimien halvimpaan hintaluokkaan, sillä siitä saa pulittaa noin 240000 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliMarkkinoidun ja todellisen tallennustilan ero matkapuhelimissa
Seuraava artikkeliTiedon tuhoutumista gigatavuina havainnollistettuna