[Konsepti] SaveOneLife – Miinaharava suoraan jalkaan

saveonelife

Näin Suomessa ei juuri tarvitse pelätä astuvansa miinaan arkipäivinä. Joissain osissa maapalloamme tämä kuitenkin voi hyvinkin olla yleinen ongelma. Miinat vievät yleensä mennessään vähintään jalan, joten mikä olisikaan parempi paikka näitä räjähteitä tunnistavalle laitteistolle kuin jalka itse.

Lemur Studio -niminen designfirma kehitti konseptin miinoja tunnistavasta laitteistosta, joka mahtuu kengän sisälle. Laite on suunniteltu muun muassa niin sotilaiden kuin vaara-alueella toimivien viljelijöidenkin käyttöön. Yritys etsii nyt rahoitusta ensimmäisen prototyyppilaitteen rakentamiseen.

Härveli toimisi samaan tapaan kuin nykyisetkin metallinpaljastimet, mutta sen kenttä olisi suunnattu hieman vinottain eteenpäin, jotta laite ehtisi varoittamaan miinasta ennen sen päälle astumista. Löytäessään miinan, hilavitkutin ilmottaisi siitä siitä ranteessa olevaan hälyttimeen. Valitettavasti, vaikka tuote rahoituksensa saisikin, lienee vielä pitkä matka siihen, että tavallinen työläinen saa tällaista tekniikkaa käyttöönsä.

Lähde