http://www.youtube.com/watch?v=qfIg8oXDwx8

Tulostimet ovat ehkä maailman kirotuimpia laitteita. Sen lisäksi, että musteet maksavat maltaita, niin joskus pelkkä tulostusprosessin käynnistäminen voi olla yllättävän tuskallista. Uusia printtereitä tuleekin ostettua melko tiheään tahtiin ja elektroniikkajätettä syntyy sen myötä suuret määrät. Origami on Samsungin kehittämä tulostin, jonka kierrätetystä paperista valmistetut kuoren saa taitella itse kasaan.

Mustavalkoisen lasertulostimen kotelo siis koostuu kierrätetystä paperista ja osaset taitellaan origamien tyyliin toiminnallisen osan ympärille. Näin säästetään rakennuskustannuksissa ja samalla syntyvää tulostusjätettä voidaan hyötykäyttää uusien tulostimien valmistamiseen. Koska sisus pidetään kuitenkin perinteisenä muovista kasattuna mötikkänä, niin toimintavarmuuskin säilyy ennallaan niin hyvässä kuin pahassakin.

Toki oikea ekoteko olisi laskea tulostusmusteiden hintaa, sillä nykysin uuden monitoimihärvelin aloitusmusteineen saa halvemmalla kuin kaksi vaihtokasettia.

Lähde

Edellinen artikkeli[Konsepti] SaveOneLife – Miinaharava suoraan jalkaan
Seuraava artikkeliCouchBunker on asekaappisohva luodinkestävillä pehmusteilla