Monissa tulevaisuuteen sijoittuvissa elokuvissa ihmiset pystyvät kontrolloimaan kotinsa laitteita ääniohjauksella. Valitettavasti nykyisin joutuu kuitenkin vielä usein tyytymään omiin sormiinsa, oli kyse sitten älypuhelinsovelluksesta tai ihan normaalista virtakatkaisimesta. Nauvi on järjestelmä, joka ainakin YouTube-videolla vaikuttaa nostavan kodin futuristisuuden uudelle tasolle.

Systeemi vaikuttaa hieman samalta kuin nykyisistä älypuhelimista löytyvät ääniohjattavat apulaiset, joista tunnetuin lienee Applen Siri. Nauvi pystyy laitteiden päälle ja pois kytkemisen lisäksi esimerkiksi kertomaan nykyisen säätilan, kellonajan tai läheisten syntymäpäivän. Vastausten sävyn voi ohjelmoida opettavaiseksi, nokkelaksi tai sarkastiseksi.

Myös kaikki aktivointilauseet voi muokata mieleisiksiin. Itse yksiköstä löytyy paikat kahdeksalle pistokkeelle ja tarvittaessa lisää saa erillisillä laajennuskappaleilla. Nauvin saa tällä hetkellä halvimmillaan noin 220 euron rahoituksella.

Lähde

Edellinen artikkeliTvilight – Älykkäät katuvalot himmenevät ja kirkastuvat automaattisesti
Seuraava artikkeliSmarty Ring – älypuhelindataa suoraan sormeen