http://www.youtube.com/watch?v=rrFRaviVyQU

Kanada on tunnetusti yksi Amerikan mantereen kylmimpiä paikkoja. Siellä sijaitseva Canadian Tire -niminen yhtiö halusi esitellä MotoMaster-akkunsa kylmänsietokykyä. Mikä oliskaan parempi tapa tehdä tämä kuin lyödä akku jäästä tehtyyn autoon.

Tämän lava-auton (pickup truck) alusta saatiin vuoden 2005 Chevy Silverado 2500:stä. Kori sen sijaan väsättiin lähes kokonaan jääpaloista. Aivan ongelmaton tällainen projekti ei ollut, sillä autojen korit tehdään syystäkin mahdollisimman kevyistä ja kestävistä materiaaleista. Jääautoon kului sen sijaan yli 6000 kg jäätä. Lisäksi tuli huolehtia siitä, että koko komeus ei vain murentuisi kasaan ensimmäisen kuopan osuessa ajoreitille.

Myös moottoriin piti lisätä ylimääräistä jäähdytysnestettä, jotta sen kuumuus ei sulattaisi ajoneuvoa sen lyhyehköllä kunniamatkalla. Ajoneuvolla huristeltiin 1,5 km, jonka aikana keskinopeus oli 20 km/h luokkaa. Täällä Suomen nyt vallitsevissa plusasteissa ei välttämättä tällaisia vähään aikaan rakennella. Lähdelinkin takaa löytyy vielä bonuksena käänteinen video lopulta sulavasta ajoneuvosta.

Lähde

Edellinen artikkeliTeksasilaista miestä syytetään yli 100 auton pysäyttämisestä internetin välityksellä
Seuraava artikkeliPersonal Chef on pata, joka sekoittaa puolestasi