texas_auto

Autoista alkaa löytyä jo ties millä mitalla tekniikkaa, mutta vaikka nämä lisäviritykset yleensä turvallisuutta tai mukavuutta parantavatkin, niin niistä voi myös aiheutua ongelmansa. Esimerkiksi tien laitaan pysähtyneelle elektroniikkahirmulle ei juuri osaa itse tehdä mitään ja toisaalta huippumodernit autot saattavat lähteä varkaiden mukaan tekaistulla elektronisella avaimella. Erästä teksasilaista miestä syytetään nyt yli 100 auton käyttökelvottomaksi tekemisestä internetin välityksellä.

Omar Ramos-Lopez oli juuri erotettu työpaikaltaan autoja myyvästä liikkeestä. Hän käytti työpaikkansa internetpalvelua avukseen ja kytki sytytyksen pois sekä äänitorven päälle yli sadasta liikkeen myymästä autosta. Tämä kaikki oli mahdollista, koska kyseinen autofirma asentaa kaikkiin myymiinsä autoihin laitteet, joiden avulla ajoneuvoja voi jäljittää tai tarvittaessa niiden käytön voi estää esimerkiksi maksamattomien kuukausierien vuoksi.

Äänitorvien soittaminen taas selittyy sillä, että autoja noutamaan tulleet perintötoimiston henkilöt löytäisivät ne helpommin. Vaikka miehen omat tunnukset oli todennäköisesti lakkautettu, niin temppu onnistui Ramos-Lopezin käsiinsä saamilla työtoverinsa tunnuksilla. Näin siin Teksasissa. Aina uutta tekniikkaa kehiteltäessä tulee tietty muistaa, että joku yrittää varmasti käyttää sitä myös väärin.

Lähde

Edellinen artikkeliAustralia lisäsi yli 300 haikalaa Twitteriin
Seuraava artikkeliLava-auto, jonka kori on tehty lähes kokonaan jäästä