suurennuslasit

Suurennuslasi on melko yksinkertainen, mutta loistava keksintö pienten pränttien tulkitsemiseen. Tällä kertaa tällaiset suurentavat linssit on yhdistetty silmälasimaiseen kehikkoon.

Näiden kakkuloiden avulla voi sitten suurentaa kohteita ja samalla pystyy käyttämään käsiään esimerkiksi tarkasteltavan esineen liikutteluun. Vaikkakin lasit tarjoavat ”ainoastaan” kaksinkertaisen suurennuksen, niin ovat ne kieltämättä melko kätevät erilaisiin telineisiin kiinnitettyihin suurennuslaseihin verrattuna.

Saksassa valmistetut ”suurennuslasit” voi säätää näkökyvyn mukaan vahvuuksille välillä -3:sta +3:een ja niillä saavuttaa 20 asteen katselukulman. Lasit painavat alle 60 grammaa, joten niitä pitäisi pystyä käyttämään hieman pidempiäkin aikoja. Laite on kuitenkin pääasiassa suunniteltu noin 40 cm päässä olevien kohteiden tarkastelemiseen. Yksi setti kustantaa hieman alle 150 euroa, joten aivan mistään halvasta suurentelusta ei ole kyse.

Lähde

Edellinen artikkeliYellow Jacket muuttaa iPhonen tainnuttimeksi
Seuraava artikkeliJapanissa virtuaaliystävä ehdottelee kahvin ostamista automaatista

2 KOMMENTIT

Comments are closed.