Selailin YouTubea taas vaihteeksi ja löysin tällaisen kuution, joka pysyy muutaman gyroskoopin ansiosta yhdellä kärjellään. Tämän lisäksi se pystyy hyppäämään ja liikkumaan ympäriinsä.

Härveli on kooltaan 15 cm X 15 cm X 15 cm ja sen kolmelta kyljeltä löytyy nopeasti pyörivät kiekot. Näitä pyörittämällä ja äkillisesti pysäyttämällä saadaan sitten aikaan erilaisia liikkeitä sekä tasapainotilanteita. Esimerkiksi hyppy saadaan aikaiseksi pysäyttämällä nopea pyörimisliike. Kaikki perustuu tietty fysikan lakeihin muun muassa liikkeen jatkuvuudesta.

Kiekkojen avulla voi myös kontrolloida, miten kuutio laskeutuu maahan pompun jälkeen. Näitä kaikkia toimintoja yhdistämällä laite saadaan sitten liikkumaan kohti haluttua suuntaa. The Cubli on suunniteltu ETH Zürichin teknillisessä yliopistossa.

Videolla tasapainonsa säilyttävä hilavitkutin saa kyllä välillä jopa epäilemään aistejaan.

Lähde

Edellinen artikkeliHDRchitecture näyttää hitsausprosessin HDR-kuvana
Seuraava artikkeliAudi Mind Race – autokilpailu, jonka voitti keskittymällä