Earth wind map kertoo mistä päin tuulee

windmap

Sään ennustaminen voi olla välillä todellakin haastavaa ja aina ei saada niin tarkkoja tuloksia kuin haluttaisiin. Silti erilaisilla menetelmillä syntyy toisinaan myös hämmentävän paikkaansa pitäviä ennusteita. Vaikka tuuli voi tuntua koko ajan pyörivän ympäriinsä, niin yleensä suuremmat virtaukset voidaan määritellä tietynsuuntaisiksi. Nyt interaktiivisen maapallon avulla voi tutkia, mistä tuulee ja mihin.

Simulaatio mahdollistaa joko nykyisen tuulitilanteen tai sitten aiempien tai tulevien päivien (ennusteena tietty) ilmavirtojen tarkkailun. Lisäksi käyttäjä voi valita korkeuden, jolta tuulidataa haluaa saada. Tiedot sadaan useammalta toimittajalta ja näin niillä pystytään kattamaan koko maapallo Euroopasta Amerikkaan asti.

Vaikka näiden ennusteiden tarkkuudesta ei ole mitään takuita, voisi tällaista systeemiä käyttää vaikka arvioimaan, milloin säät saattaisivat kylmetä. Joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen visualisointi!

Lähde