usb-portti

USB-liittimien kytkemisestä on aikojen saatossa tullut jo pieni legenda internetissä. Joku nimittäin suunnitteli nämä tietokoneissa nykyisin todella yleiset portit siten, että liittimen saa työnnettyä niihin vain toisin päin. Tämä suunta taas tuppaa yleensä olemaan aluksi aina se väärä.

Nyt USB 3.0 -tekniikkaa edistäneet ihmiset ovat uuden standardin kehittelyn kimpussa. Type-C:ksi nimetty tekniikka tuo tullessaan muun muassa pienemmän koon, skaalautuvan virransyötön lataamista varten, mahdollisuuden hyödyntää tulevia parannuksia USB-väylissä sekä kaikkein tärkeimpänä uuden muotoilun, jonka johdosta liittimet voi kytkeä porttiin kummin päin vain.

USB-standardin mukaista muotoa ei ole muutettu 17 vuoteen sitten näiden porttien ja liittimien julkaisusta. Ehkä tulevaisuudessa vanhanmalliset USB-portit hitaasti kuihtuvat sarjaportin tavoin pois, mutta tätä saatanee vielä odottaa useampikin vuosi.

Lähde

Edellinen artikkeliUnBRELLA on käänteinen sateenvarjo
Seuraava artikkeliFacebookissa saattaa tulevaisuudessa voida sympatisoida postauksien kanssa