pulssilaite

Nykyiset henkilöautot sisältävät vaikka millä mitalla erilaista tekniikkaa. Niiden pysähtyessä tien laitaan, on lähes pakko hinauttaa auto ammattiliikkeisiin. Toisaalta joskus taas autojen halutaankin pysähtyvän etenkin poliisin ammatissa. Nyt on keksitty järjestelmä, joka pysäyttää teknologiaa täynnä olevat autot radioaalloilla.

Brittiläinen yritys nimeltään E2V esitteli kehittämäänsä laitetta, joka pysäyttää autot radiotaajuuksilla liikkuvien elektromagneettisten pulssien avulla. The RF Safe-Stop -niminen vekotin lähettää tietyllä radiotaajuudella pulsseja, jotka sekoittavat nykyaikaisten autojen laitteiston ja pakottavat auton sammumaan.

Laite on pääasissa tarkoitettu armeijan käyttöön, mutta myös poliisilla oli tietty kiinnostusta härveliä kohtaan. Testeissä 24 km/h matkanneen auton kojelaudan valot alkoivat vilkkua sen tullessa laitteen kantamalle. Lopulta auto sammui ja rullasi ainoastaan jäljellä olevalla vauhdilla eteen päin.

Systeemi on vielä kehitysvaiheessa, joten siinä on vielä ongelmansa. Yksi tällainen on esimerkiksi se, että härveli saattaa sammuttaa vahingossa myös ohjaus- ja jarrutusjärjestelmät. Lisäksi laite ei tietenkään välttämättä toimi vanhemmissa ajoneuvoissa, jotka eivät nojaa niin paljon sähkölaitteisiin. Lähdelinkin takaa löytyy video hilavitkuttimen testistä!

Lähde

Edellinen artikkeliCircuit Stickers – virtapiiritarroja
Seuraava artikkeliSkyJack on quad-kopteri, joka hakkeroi toisia quad-koptereita