UnBRELLA on käänteinen sateenvarjo

Sateenvarjoja löytyy aina myrskysäiden jälkeen roskakorien juurelta ties mihin suuntaan kääntyneinä. Nyt japanilainen suunnittelija Hiroshi Kajimoto on kehittänyt sateenvarjon, joka on jo valmiiksi nurin päin.

UnBREALLA:ksi kutsuttu sateenvarjo on käännetty kaikin tavoin ympäri. Yleensä varjon alta löytyvät metallitangot ovatkin nyt härvelin päällä. Vaikka pääasiallisena tarkoituksena lienee ollut vain luoda erilainen sateensuoja, niin on tällaisesta muotoilusta myös hieman hyötyä. Laitteen voi nimittäin esimerkiksi laskea maahan pystyyn seisomaan toisin kuin normaalin sontikan. Lisäksi sen avaaminen on helpompaa autosta tai muusta ahtaasta paikasta noustessa ja se ei valuta vettä varttansa myöten ylösalaisin käännettynä.

Sateenvarjoja voi ennakkotilata japaninkieliseltä sivustolta hieman alle 70 euron hintaan.

Lähde

Varjon kotisivu (japaniksi)