Nykyisellä teknologialla taivaankappaleiden väliset etäisyydet tuntuvat vielä vallattoman pitkiltä. Uutta tekniikkaa tietty kehitetään päivittäin ja jo vuonna 1977 esiteltiin plasmaraketti. Nyt tällainen lentovekotin on sillä tasolla, että sitä voisi yrittää käyttää jo tulevaisuuden projekteissa.

Tällainen uusi plasmavekotin liikkuisi huomattavasti tavallista rakettia nopeammin ja täten lyhentäisi vaadittavaa matkustusaikaa. Polttoaineenaan VASIMR käyttäisi Argon-nimistä kaasua. Toimintaperiaatteessa kaasua lämmittämällä tuotetaan plasmaa, jonka avulla raketti saadaan liikkumaan. Härveli pystyisi myös kehittämään tarvitsemansa energian itse suoraan avaruudessa.

Valitettavasti, vaikka tällainen plasmaraketti omavarainen onkin, niin se kuluttaa samalla suuret määrät energiaa liikkumiseensa. Näin ollen pelkällä aurinkoenergialla latautuvalta raketilta voi vierähtää matkantekoon huomattavasti pidempikin aika kuin 39 päivää. Energialähteiden kehittyessä tällainen raketti voisi kuitenkin osoittautua käytännölliseksikin. Yltä löytyy konseptivideo laitteesta vuodelta 2009.

Lähde

Edellinen artikkeliSundial Ring – Aurinkokello sormuksessa
Seuraava artikkeliUnBRELLA on käänteinen sateenvarjo