Älypuhelin E Ink -näytöllä

einkphone

Älypuhelinten näytöt vain suurenevat suurenemistaan, joten ei ole kovinkaan suuri ihme, että ne myös lohkaisevat suuren osan akkujen kapasiteetista. Erilaisista elektronisista kirjoistaan tunnettu Onyx pyrkii nyt kehittämään älypuhelimen, jonka näytössä käytettäisiin vähän virtaa kuluttavaa E Ink -teknologiaa.

Suunnitteilla on kapula, josta löytyy 4,3″ E Ink -näytön lisäksi 1 GHz prosessori, 512 MB RAM-muistia sekä Android-käyttöjärjestelmä. Tietty laitetta voisi firman periaatteen tapaan käyttää myös e-kirjan lukijana. Tuote on kuitenkin vasta suunnittelutasolla, joten monia haasteita lienee vielä edessä päin. Esimerkiksi nopeahkosti liikkuvan sisällön esittäminen E Ink -tekniikalla ei ole kovinkaan helppoa.

Toisaalta moni saattaisi kyllä vaihtaa mahdollisuuden katsoa videoita kännykällä viikonkin akkukestoon. Takana on kuitenkin firma, jolta löytyy jo useampi tekniikkaa käyttävä laite, joten ei tämäkään projekti täysin mahdoton ole.

Lähde