Juuri sopivasti, kun Amazon julkisti automatisoidut kuljetuskopterinsa, niin nimellä Kamkar tunnettu hakkeri esitteli tällaisia koptereita vastaan toimivan kaappausjärjestelmän.

Miehen aiempiin hankkeisiin kuuluu muun muassa vuonna 2005 jyllännyt MySpace-mato, jonka jälkeen hakkeri on kuitenkin toiminut laillisempien virityksien parissa. Nyt julkistettu systeemi perustuu Parrot AR Drone -nimiseen, kaupallisesti saatavavilla olevaan quad-kopteriin. Kyseisen laitteen lastina on sitten Raspberry Pi, sekä kaksi langatonta lähetintä.

Edellä mainittujen osasten avulla tämä lentohärveli pystyy katkaisemaan muiden kantamallaan olevien koptereiden ohjaussignaalit ja ottamaan nämä sen jälkeen haltuunsa. Järjestelmä pystyy myös kontrolloimaan kaapattujen quad-koptereiden kamerajärjestelmiä kiinnijäämisen minimoimiseksi.

Tällä hetkellä kaappaussysteemi on rajoitettu pienelle alueelle MAC-osoitteita, mutta mikään ei estä laajentamasta SkyJackia uhkaamaan myös suurempaa määrää laitteita.

Lähde

Edellinen artikkeliAutojen pysäyttämistä radioaalloilla
Seuraava artikkeliÄlypuhelin E Ink -näytöllä