suolaa

Aina, kun pinnalle pompsahtaa uusi tietovuoto, alkaa suuri keskustelu salasanojen laadusta. Aivan joka tapauksessa ei ole kuitenkaan kyse pelkästään käyttäjän tekemistä ”virheistä”, sillä myös verkkosivustot voivat vaikuttaa käyttäjätietojen turvallisuuteen erilaisilla tallennusratkaisuilla. Nyt Chrome-selaimelle on julkaistu lisäosa, joka kertoo kuinka hyvää huolta eri sivustot pitävät salasanoista.

Passworthy-niminen lisäosa tarkistaa käyttääkö sivusto hajautusalgoritmejä ja/tai suolausta. Ensimmäisessä alkuperäinen merkkijono muutetaan tasapitkäksi sarjaksi kirjaimia ja numeroita jonkin valitun algoritmin perusteella. Jälkimmäisessä taas käyttäjän syötteeseen lisätään satunnaisia merkkejä ja kirjaimia. Lisäosa saa tietonsa Al Jazeera American keräämästä tietokannasta.

Tällainen salasanojen talletuksesta kertova systeemi voi hyvinkin vaikuttaa päätöksiin käyttää jotakin verkkokauppaa tai muuta palvelua. Ikävä vain, että yksinkertaisia salasanoja käyttävät henkilöt tuskin vaivautuvat asentamaan tällaista lisäpalikkaakaan.

Lähde

Ilmainen lisäosa Chrome Web Storessa

Edellinen artikkeliMicrosoft kehittää älykkäitä rintaliivejä, jotka estäisivät tunteista johtuvan napostelun
Seuraava artikkeliSundial Ring – Aurinkokello sormuksessa