http://www.youtube.com/watch?v=wQfpl15YDrQ

Sähköä tarvitaan yhä kasvavissa määrin, mutta toisaalta fossiilisten polttoaineiden lisääntyvä käyttökään ei ole kovin suotavaa. Aurinkopaneeleja käytetään jonkin verran sähkön tuottamiseen täällä maapallolla, mutta nyt japanilainen rakennusfirma pohtii mahdollisuutta väsätä valtava aurinkokennovyö kuun ympärille.

Japanissahan oltiin kovaa vauhtia menossa ydinvoiman mukana ennen muutama vuosi sitten tapahtuneita Fukushiman onnettomuuksia. Energiaa on kuitenkin saatava lisää jostain, joten nyt eräs firma tuli tällaiseen ratkaisuun. Tokiossa sijaitseva Shimizu-niminen yritys haluaisi rakentaa kuumme ympärille noin 400 kilometriä pitkän vyön aurinkopaneeleista. Tuotettu sähkö välitettäisiin maapallolla sijaitseviin vastaanottopisteisiin lasereilla tai mikroaalloilla.

Projekti kulkee nimellä “Luna Ring” ja se tuottaisi toimiessaan energiaa 13000 terawatin teholla. Vertailun vuoksi sanottakoot, että esimerkiksi Yhdysvaltojen energiantuotanto oli koko vuoden 2011 aikana 4100 terawattia. Totta kai tällainen projekti kuulostaa melko kaukaa haetulta ja rahoituskysymys on varmasti kuin toiselta planeetalta. Ehkä kuuhun saadaan kuitenkin joskus tulevaisuudessa rakennettua jotain hyödyllistäkin.

Lähde

Edellinen artikkeliMr Postman auttaa lähettämään snailmailia älypuhelimella
Seuraava artikkeliAmazon julkisti omat jakeluun tarkoitetut quad-kopterinsa