Vaikka tällainen tutkimus on tehty jo viime vuonna, en ole siihen aiemmin törmännyt. Moni on halunnut pitkään tuottaa erilaisia makuja keinotekoisesti. Vaikkakin tietyillä kemikaaleilla voi toki jäljitellä luonnosta löytyviä makuja, niin ei tällainen ratkaisu ole kovin käytännöllinen. Nimesha Ranasinghe kollegoineen kehitti prototyyppijärjestelmän, jolla pystyttiin simuloimaan makuja sähkö- ja lämpöimpulssien avulla.

Tällainen simulaatiotekniikka on kieltämättä kätevämpi kuin kemikaaleihin perustuva, sillä jälkimmäisessä joutuu ottamaan huomioon esimerkiksi ainesosien varastoimisen. Impulssit välitetään kieleen kahden hopeisen elektrodin avulla. Aisteja pystytään sitten stimuloimaan esimerkiksi virran suuruutta tai taajuutta tai sitten lämpötilaa muuttamalla. Tutkimusten mukaan ainakin happamuuden sekä suolaisuuden tunnetta olisi mahdollista tuottaa tälla tavalla ja myös makeuden sekä katkeruuden jäljittely saattaa onnistua.

Nyt vielä odotetaan, että joku keksii toimivan tavan simuloida hajuja ja yhdistää nämä kaikki kolme tekniikkaa virtuaalisilmikkoon.

Lähde

Edellinen artikkeliTäysin toimiva steampunk-rannenäppäimistö!
Seuraava artikkeliRakenna itse oma matkapuhelimesi!