hydrobee_complete

Nykyään ihmiset kantavat älypuhelimia ja vaikka minkälaisia muitakin sähköä kuluttavia laitteita mukana jopa telttaretkillä. Näistä voi olla kuitenkin hyötyä hätätapauksissa, mutta toisaalta, jos akku on kulutettu mobiilipelien näpyttelyyn, niin ei kapulastakaan ole paljoa lohtua. Hydrobee on uusi latausratkaisu esimerkiksi retkeilijöille.

Aiemmin olen törmännyt erilaisiin veivattaviin ja lämmöllä toimiviin ratkaisuihin, jotka tuottavat virtaa metsän keskelle. Tämä laite toimii ainoastaan koskien, purojen tai jokien läheisyydessä, mutta ei toisaalta vaadi tulentekoa tai ylimääräistä työtä toimiakseen. Virta saadaan ulos USB-portin kautta ja laite säilyttää kerätyn sähkön akuissaan. Hydrobee saavuttaa täyden varauksen noin 2-3 tunnissa riippuen sen propellien pyörimisnopeudesta.

Tietty tällainen laite soveltuu retkeilyn lisäksi myös maihin, joissa sähköverkkoa ei vain ole saatavilla kaikkialle. Hilavitkuttimen voi tarvittaessa ladata normaalin keittiöhanan kautta, jolloin se kerää virtaa samalla kun hanasta valutetaan vettä muita toimia varten.

Pelkkä hanaan kytkettävä latauspää irtoaa ~18 eurolla ja jokeen upotettavasta moduulin kanssa systeemistä saa maksaa hieman alle 60 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliNyt voit tilata itsesi 3D-tulostettuna pikkuhahmona
Seuraava artikkeliTaipuvia akkuja polyesterilangoista