Pienoismallihahmot ovat tuttuja varmasti kaikille. Näitä löytyy sotilaista aina junaratojen laidoilla pyöriviin siviileihin asti. 3D-tulostimia alkaa löytyä monelta jo kotoakin, mutta nyt pelkkä Kinect-sensorin omistaminen riittää oman itsensä näköisen 3D-tulosteen hankkimiseen.

Artec Group -nimisen yhtiön avaama shapify.me-sivusto tarjoaa mahdollisuuden luoda ja tilata 3D-omakuva kotiovelle. Skannaus tapahtuu pyörimällä tietokoneeseen kytketyn Kinect-sensorin edessä kuusi kertaa 45 asteen käännöksillä säilyttäen aina sama asento. Tämän jälkeen edellä mainitulta sivustolta löytyvä softa muodostaa kuvien perusteella 3D-mallin. Kyseisestä tuotoksesta voidaan sitten tilata tuloste noin 40 euron hintaan. Tämä on 1:20 kuvaus skannatusta henkilöstä, eli sen korkeus on ~5-7 cm.

Vaikka idea pienoismallista itsestä on melko hauska, niin valitettavasti Kinect-sensorin hankkiminen pelkästään tätä varten kuulostaa jotenkin turhalta.

Lähde

Edellinen artikkeliDIWire auttaa vääntämään asioita rautalangasta
Seuraava artikkeliHydrobee valjastaa joet ja kosket retkeilijän sähkönlähteeksi