https://www.youtube.com/watch?v=PYWvc6LZy1s

Esittelin jo aiemmin eräänlaisen kynän, jolla saattoi muodostaa piirejä vaikkapa paperille. Tämä laite kuitenkin tuotti melko paksua jälkeä ja sen käyttö vastasi enemmin liimaputkilon pursottamista kuin piirtämistä. Circuit Scriben tuottama jälki sen sijaan on kuin normaalilla kuulakärkikynällä piirrettyä.

Tällaisten ohuiden piirrettyjen piirien etu on tietty siinä, että ne kuivuvat lähes välittömästi. Näin ollen piirrustelija ei vahingossakaan sotke juuri kyhäämiään muodostelmia. Toisaalta taas tämä rajaa hieman mahdollisia piirtoalustoja. Kuulakärkikynän toiminta perustuu sähköä johtavaan hopeamusteeseen. Laitteen kehittäjät myös loivat sarjan valmiita piireihin helposti kytkeytyviä komponentteja. Nämä magneeteilla kiinnittyvät osaset saavat vaadittavan kontaktipinnan ohuestakin sähköpiiristä.

Kynän ja yhden magneettisen LED-komponentin saa ~15 euron panostuksella. Postikuluineen paketin kustannukset nousevat noin 26 euroon, mutta tämä on taas yksi sellainen kickstarterprojekti, joka tekisi mieli hankkia itsellekin.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät uuden vettä hylkivän pinnoitteen
Seuraava artikkeliFind’Em Tracking – Luottokortin kokoinen Bluetooth-jäljitin