samsungsivunäyttö

Aloitetaan tiistai patenteilla. Tällä kertaa etenkin matkapuhelimistaan tunnettu Samsung on laittanut vireille patenttihakemuksen, jossa kuvaillaan kaarevaa näyttöä omaavaa puhelinta.

Hakemuksen mukaan edessä oleva näyttöpaneeli ikään kuin leviäisi myös puhelimen sivulla olevalle kyljelle. Tätä ohutta näyttökaistaletta voisi sitten käyttää samaan tapaan kosketuksien avulla kuin isompaakin näyttöaluetta. Kylkeä voisi hyödyntää esimerkiksi puhelimen lukitsemisen avaamisessa, kirjanmerkkien tallentamisessa, sähköpostien liitteiden esittämisessä, akun virtatason ilmaisimena tai yhteystietojen alkukirjainten listana.

Tällainen lisäala näytölle tietty vähentäisi kaikenlaisia pieniä härpäkkeitä ja kohteita päänäytöltä. Lisäksi sivulta löytyvää näyttöä voisi käyttää esimerkiksi tiedostojen drag&drop -kopioimiseen tai leikkaamiseen. Patentin kuvien perusteella näyttö olisi ehkä vain toisella kyljellä, joka on sinällään ymmärrettävää, sillä muuten sattuisi varmasti painamaan vääriä näppäimiä ihan vain puhelinta kädessä pidettäessä. Aivan hirveän kaukainen kuvitelma tämä patentti ei välttämättä ole, sillä onhan taipuvia näyttöpaneeleja jo esitelty useampikin.

Lähde

Edellinen artikkeliOnko kaikki quad-kopterit suunniteltu ”väärin”?
Seuraava artikkeliRover – Robotti karjapaimenena