http://www.youtube.com/watch?v=76bIhyP3MWc

Erilaisia kolmiulotteisia heijasteita näkee elokuvissa nykyään melko useinkin. Tällaiset eivät valitettavasti ole vielä oikeassa elämässä yhtä arkisia systeemejä. Vaikkakin eräänlaisia 3D-kuvioita on mahdollista tehdä projektorien avulla, ovat ne yleensä osa suurten firmojen toteuttamia tempauksia. Nyt kuka tahansa voi esittää omia hologrammeja 70000 euron hintaan.

Holo-niminen laite heijastaa 55-tuumaisen 3D-kuvan timantinmuotoisen kotelonsa sisään. Laitteen keksijät kertoivat huomanneensa, kuinka monet mainokset joutuvat tyytymään kaksiulotteisiin näyttöpäätteisiin ja halusivat luoda tällaisille vaihtoehdon. Härveli hyödyntää kolmiulotteisten kuvien tuottamisessa päivitettyä versiota ikivanhasta Pepper’s Ghost -nimellä kulkevasta illuusiotekniikasta. Häilavitkuttimen sisällä pyörii Applen Mac Mini sekä neljä Samsungin 55″ näyttöpaneelia.

Laitetta voisi kehittäjien mukaan hyödyntää esimerkiksi puheiden pitämisessä vaikka toiselta puolelta maailmaa. Tällöin puhuja heijastettaisiin näkyviin Hololla melkein samaan tyyliin kuin Star Wars -elokuvissa. Noin 70000 euron laitetta voi myös vuokrata alkaen ~10000 eurolla.

Lähde

Edellinen artikkeliVirtsa robottien voimanlähteenä
Seuraava artikkeliOnko kaikki quad-kopterit suunniteltu ”väärin”?